POLIKLINIKA STELA
Vama na usluzi
od 07:00 do 19:00 sati, subotom od 8-12 sati uz niz pogodnosti te posebne pakete usluga prilagođene upravo Vama i cijeloj Vašoj obitelji

Adresa: Prijepoljska 19b Zagreb
Informacije na broj telefona :01/2993-595
Fax :01/2993-152
E-mail: info@poliklinika-stela.hr

Pridružite nam se na facebook-u

 

P
O
L
I
K
L
I
N
I
K
A

S
T
E
L
A

 


 
 
Poliklinika Stela - Imunokemijske pretrage - Komplement C4


Laboratorij poliklinike Stela pruža više od 200 raznih pretraga plus alergološke
testove. Analize se obavljaju najmodernijim instrumentima uz upotrebu
najkvalitetnijih reagensa za laboratorijske pretrage.

MEDICINSKO BIOKEMIJSKI LABORATORIJ

MIKROBIOLOŠKI LABORATORIJ
INTOLERANCIJA NA HRANU
ALERGIJSKA TESTIRANJA
SISTEMATSKI PREGLEDI
MEDICINA RADA

C4 KOMPLEMENT

Cijena pretrage - 50 kuna

C4 komplement je sastavni dio sustava komplementa.

UZORAK:
serum

REFERENTNE VRIJEDNOSTI:
200 - 500 mg /L

DIJAGNOSTIČKA ZNAČAJNOST:
kod reakcija akutne faze i kod određanih malignosti, u akutnom sistemskom lupus eritematodesu, ranom glomerularnom nefritisu, bolesti imunokompleksa, krioglobulinemije, u urođenom pomanjkanju C4 komplementa.

Sustav komplementa
je skup proteina većinom sintetiziranih u jetri, koji nakon vezanja na kompleks antigena s protutijelom,određenim slijedom aktiviraju jedan drugog proteolitičkom razgradnjom. Tokom tih biokemijskih reakcija nastaju tvari s različitim biološkim djelovanjima kao što je liza stanice, pospješenje upale, neutralizacija virusa, pospješenje fagocitoze i dr.
Narušena imunokompetencija ima za posljedicu povećanu učestalost infekcija, nemogućnost da se infekcija liječenjem brzo suzbije, širenje lokalnih infekcija na udaljena mjesta i pojavu oportunističkih infekcija. Gubitak kontrolnih mehanizama može dovesti do preosjetljivosti (alergije) ili pak do imunodeficijencije.

Određivanje koncentracije komponenti C3 i C4 sistema komplementa je nezaobilazno kod bolesnika kod kojih se sumnja na sistemsku bolest vezivnog tkiva. Povišene koncentracije ukazuju na upalu, a snižene na urođeni deficit ili utrošak uzrokovan prisustvom cirkulirajućih imuno kompleksa. Snižene koncentracije C3 i C4 su karakteristične za sistemski eritemski lupus, kod glomerulonefritisa, kod kroničnih bolesti jetre.

 

 E-mail: info@poliklinika-stela.hr

 

 

 

Pretrage


Uz stručno osoblje, najmodernije uređaje za analizu i laboratorijske pretrage, te ugodan ambijent, pacijentima je omogućeno da na najkvalitetniji način vode brigu o svojem zdravlju. Sve na jednom mjestu, bez nepotrebne birokracije, te nizom drugih pogodnosti prilagodili smo se potrebama i mogućnostima pacijenata.


saznajte više...

 


 

 

 

Copyright 2006 - 2012 © Poliklinika Stela
All rights reserved.
Web Design and Hosting by BSV Informatika d.o.o.Mogućnost plaćanja u 6 rata

 

 

 

 

 

 

 


P
O
L
I
K
L
I
N
I
K
A

S
T
E
L
A