POLIKLINIKA STELA
Vama na usluzi
od 07:00 do 19:00 sati, subotom od 8-12 sati uz niz pogodnosti te posebne pakete usluga prilagođene upravo Vama i cijeloj Vašoj obitelji

Adresa: Prijepoljska 19b Zagreb
Informacije na broj telefona :01/2993-595
Fax :01/2993-152
E-mail: info@poliklinika-stela.hr

Pridružite nam se na facebook-u





 

P
O
L
I
K
L
I
N
I
K
A

S
T
E
L
A

 


 
 
Poliklinika Stela - Intolerancija na hranu - ImuPro


Laboratorij poliklinike Stela pruža više od 200 raznih pretraga plus alergološke
testove. Analize se obavljaju najmodernijim instrumentima uz upotrebu
najkvalitetnijih reagensa za laboratorijske pretrage.

MEDICINSKO BIOKEMIJSKI LABORATORIJ

MIKROBIOLOŠKI LABORATORIJ
INTOLERANCIJA NA HRANU
ALERGIJSKA TESTIRANJA
SISTEMATSKI PREGLEDI
MEDICINA RADA

INTOLERANCIJA NA HRANU - IMUPRO

Cjenik

Dobrodošli u ImuPro

Tražite li uzroke svojih kroničnih tegoba - poput gastrointestinalnih problema, glavobolje ili bolnih zglobova, slabe koncentracije, prekomjerne tjelesne težine? Mi ćemo Vam pomoći!

Alergije na hranu - od sve veće su važnosti

Alergije sve više uzrokuju zdravstvene probleme.  Približno 1-2 % odraslih imaju alergiju na hranu tip I (brza reakcija). Odgođene alergije na hranu (tip III) međutim, pogađaju do 40 % populacije.
U slučaju alergija na hranu, imunološki sustav je aktiviran alergenima u hrani koji inače ne izazivaju alergijsku reakciju u zdravom tijelu.
Odgođene alergije na hranu imaju različitu kliničku sliku. Gastrointestinalni simptomi su npr. dijareja, flatulencije ili osjećaj slabosti. Međutim, alergije na hranu mogu također uzrokovati kožne reakcije, glavobolju i bolesti zglobova.
Važno je razlikovati alergije tipa I i tipa III:
 


Alergije na hranu tip I

Alergije na hranu tip III

brza reakcija

odgođena reakcija (nekoliko sati do 3 dana)

akutna

kronična

približno 1-2% odraslih

približno 40% populacije

stvaranje IgE antitijela

stvaranje IgG antitijela

otpuštanje histamina

 

Simptomi su:

  • urtike
  • crvenilo kože
  • svrbež
  • hunjavica
  • plitko disanje
  • povraćanje
  • dijareja
  • ozbiljne kardiovaskularne tegobe
  • alergijski šok

Simptomi su:

ImuPro je test za određivanje IgG antitijela na hranu koja mogu imati ulogu u razvoju kroničnih bolesti, a njihovo je nastajanje uzrokovano odgođenom alergijom na hranu (tip III).
  

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

  •  

 

ImuProScreening

Mnogi pacijenti žele na jednostavan način saznati brzo i po prihvatljivoj cijeni da li imaju alergiju na hranu tip III. Ovo omogućuje ImuProScreening. 
Kod ImuProScreeninga, testirane su i prikazane 22 važne namirnice u skupinama namirnica. Ako se u ovom ispitivanju nađu povećane količine IgG antitijela, razumno je napraviti kompleksno pojedinačno testiranje 271 namirnice pomoću ImuPro300 kako bi mogli promijeniti Vašu prehranu selektivnim načinom.

Prednost:

  1. Pomoć pri dijagnozi i odlučivanju ako je opsežan krvni test ImuPro300 koristan za 271 namirnicu.
  2. Ako se ScreeningTest već prije napravio, smanjit će se troškovi ImuPro300 testa budući da se dvije metode testiranja u određenoj mjeri preklapaju.

 

   

 

 

ImuPro100

ImuPro100 testiranja 90 najvažnijih namirnica.
Dobit ćete detaljnu dokumentaciju Vaših nalaza:

  1. individualnu knjižicu nalaza s listom 90
    namirnica na koje su se razvila IgG antitijela.
  2. priručnik za pacijente koji Vam pruža dodatne
    informacije te mnoge savjete i pomoć za uspješnu
    promjenu prehrane.

Ako kroz ImuPro100 testiranje shvatite da bi osobno
željeli testirati više namirnica, možete odlučiti
unutar sljedećih tjedana da li će se krvni uzorak
koristiti za ImuPro200 testiranje uključujući mnoge alternative
namirnica koje se često izbjegavaju ili
za opsežno ImuPro300 testiranje.

ImuPro200

Testiranja 180 namirnica s ImuPro200. Ona obuhvaćaju testiranja 90
namirnica s ImuPro100. Namirnice koje često sadrže alternative
na koje se obično razvija alergijska reakcija
posebno su važne u ovom testiranju: žitarice koje ne sadrže gluten,
nadomjestci mliječnih proizvoda, alternative kokošjim jajima,
raznim vrstama riba, divljači kao i raznom povrću i voću.

Dobit ćete detaljnu dokumentaciju Vaših nalaza:

  1. Individualnu knjižicu nalaza s listom 180
    namirnica na koje su se razvila IgG antitijela.
    .
  2. Priručnik za pacijente koji Vam pruža dodatne
    informacije te mnoge savjete i pomoć za uspješnu
    promjenu prehrane.
  3. Individualnu kuharicu, točno u skladu s Vašim osobnim nalazima.

Ako kroz ImuPro100 testiranje, shvatite da bi osobno
željeli testirati više namirnica morate odlučiti
unutar sljedećih tjedana da li će se krvni
uzorak koristiti za opsežno testiranje s ImuPro300.

ImuPro300

ImuPro300 testira više od 270 vrste namirnica i aditiva
(obuhvaćajući 180 vrsta namirnica koje se testiraju s ImuPro100 i ImuPro200). Pored
tipičnih vrsta mesa, povrća, voća, žitarica
i mlijeka kao i njihovih alternativa, također ćete naći
specifičnu hranu za regiju. Nadalje, također se pregledava veliki broj
vrsta polu-luksuznih proizvoda poput kave,vina,
tvari za zgušnjavanje i konzervansa.
Možete vrlo selektivno promijeniti svoju prehranu na temelju vlastitih
nalaza. Za ovo ćete dobiti pojedinačnu mapu
za nalaze uključujući tri vrijedna dokumenta:

  1. individualnu knjižicu nalaza,
  2. vrlo opsežan priručnik za pacijente uključujući dodatne
    informacije i enciklopediju hrane,
  3. individualnu kuharicu uključujući ukusna jela
    u kojima možete alternativno uživati. Možete birati
    između velikog broja recepata.

Testirajte!

Kada trebate uzeti u obzir ImuPro testiranje?

Ako imate sljedeće simptome:

Niste sigurni da li odgođena alergija na hranu ili nepodnošljivost druge hrane poput laktoze, histaminska nepodnošljivost, celijakija ili malabsorpcija mogu biti uzrok Vašim tegobama? Hitna provjera pružit će Vam prve indikacije!

Zašto se trebate podvrgnuti ImuPro testiranju?

Evomed je prva tvrtka koja na tržištu Njemačke provodi testiranje u ovom obliku te ima dugogodišnje iskustvo na poljima alergije i nepodnošljivosti na hranu. Danas se ImuPro uspješno koristi u više od 30 zemalja diljem svijeta. Stoga:

  • ImuPro može testirati do 271 vrsta hrane.
  • Nije potrebno ništa osim uzorka krvi
  • Brzi rezultati nakon 10 dana
  • Analiza najviše laboratorijske kvalitete
  • Na vama je: da direktno odaberete opsežno ImuPro300 testiranje ili nastavite malim koracima počevši s ImuPro100 testiranjem ili testiranjem s ImuPro200 koje možete proširiti na ImuPro300.
  • Detaljna dokumentacija nalaza: Vaši individualni nalazi, priručnik za pacijente koji navodi dodatne informacije, a za ImuPro300 testiranje, enciklopedija namirnica, kao i knjiga s receptima koji su prilagođeni Vašim individualnim nalazima.
  • Opsežna i profesionalna podrška od strane naših liječnika i nemedicinskog osoblja, naša telefonska linija za upite o prehrani i tim tvrtke Evomed.
  • Klinička istraživanja potvrđuju valjanost i pouzdanost testiranja

Pojmovnik

ADHD: poremećaj pažnje i hiperaktivni poremećaj. Do danas se smatra genetičkim poremećajem u metabolizmu messengera u mozgu, ali metabolički poremećaji i odgođene alergijske reakcije vjerovatno imaju određeni utjecaj. 
Gojaznost: debljina, gojaznost. Tjelesna masnoća je jako povećana izvan normalne razine i uzrokuje patološke učinke. Prema definiciji WHO (Svjetske zdravstvene organizacije), gojaznost je prisutna kada je indeks tjelesne mase 30 kg/ m² ili više.
Alergija: obrambena reakcija imunološkog sustava protiv stranih, obično bezopasnih tvari koje izazivaju inflamatorne reakcije. Razlikuju se brze alergije (tip I) koje se pojavljuju unutar sekundi i minuta i odgođene alergije (tip III) koje se pojavljuju samo nekoliko sati i dana nakon unosa strane tvari (npr. hrana).
Antitijela: obrambene tvari u krvnom serumu; imunoglobulini. 
Atopični dermatitis: atopični ekcem, neurodermatitis: kronična, nekontagiozna kožna bolest svrstana u atopične bolesti. Tipični simptomi: izraziti svrbež i crvenilo, guljenje, ponekad također pojava vlažnih ekcema po koži.
Auto-imune bolesti: kada imate ove bolesti, imunološki sustav prepoznaje vlastito tkivo tijela kao strano i bori se protiv njega.
Glavobolja: primarna glavobolja koja se manifestira izrazito unilateralnim napadima u sljepoočnim područjima i područjima oka. Glavobolja najjačeg intenziteta koja se pojavljuje u epizodama.
Celijakija: kronična bolest tankog crijeva uzrokovana zbog nepodnošljivosti na gluten. Važni simptomi: dijareja, nadutost, gubitak težine i osjećaj slabosti. 
Kronova bolest: kronična upalna intestinalna bolest. Prema najnovijim saznanjima hrana može izazvati  takve upale, npr. putem odgođene alergije na hranu tip III. 
Odgođena alergija na hranu: alergija tip III, posredovana IgG. Hrana uzrokuje odgođeni imunološki odgovor koji izaziva tegobe nakon nekoliko sati ili dana. 
Alergija na hranu: reakcija posredovana imunološkim sustavom protiv hrane koja je obično bezopasna. 
Preosjetljivost na hranu: sve reakcije koje uzrokuju tegobe nakon konzumacije hrane.
Malapsorpcija fruktoze: nepodnošljivost fruktoze kroz poremećaj metabolizma fruktoze. Fruktoza (voćni šećer) se ne može uopće ili dovoljno razgraditi. Važni simptomi: bolovi u trbuhu, vjetrovi (često neugodnog mirisa), pastozna stolica (često neugodnog mirisa), dijareja (djelomično vodenasta), sindrom iritabilnih crijeva ili želuca, depresija, tjeskoba. 
Glijadin: elastični protein u žitaricama koje sadrže gluten.
Gluten: generički termin za “elastični protein” koji se pojavljuje u pšenici, raži, ječmu i zobi. 
Histaminska nepodnošljivost: histaminska nepodnošljivost. Histamin iz hrane se ne može razgraditi zbog nedostatka ili smanjene aktivnosti diamin-oksidaze, enzima koji razgrađuje histamin (DAO). Važni simptomi: migrena, glavobolja, vrtoglavica, gastrointestinalni problemi, tahikardija, kardijalna aritmija, niski krvni tlak, menstrualna bol, uobičajena hunjavica, astma, depresija, svrbež i crvenilo kože. 
IgE: imunoglobulini E, posebna klasa antitijela koja sudjeluje u brzim alergijskim reakcijama.
IgG: imunoglobulini G, posebna klasa antitijela koja sudjeluje u odgođenim alergijskim reakcijama na hranu. 
Imuni kompleks: kombinacija antigena i antitijela koju uništava komplementarni sustav. 
Imunoglobulini: proteini koji vežu strane proteine, čineći ih tako bezopasnim te omogućavaju imunološkom sustavu da ih uništi. Razlikuju se sljedeće klase: IgG, IgM, IgA, IgD i IgE. IgG i IgE se mogu detektirati krvnim testom te pokazati brzu (IgE) ili odgođenu alergijsku reakciju (IgG). 
Sindrom iritabilnih crijeva: uključuje simptome poput dijareje, začepa, bolova u trbuhu, vjetrove i druge intestinalne probleme. Prema najnovijim istraživanjima sindrom iritabilnih crijeva ima različite uzroke.
Nepodnošljivost laktoze: nepodnošenje mliječnog šećera rezultat je nedostatka ili smanjene proizvodnje enzima laktaze koji razgrađuje mliječni šećer čineći ga probavljivim. Važni simptomi: bolovi u trbuhu, vjetrovi, kolike, osjećaj nadutosti, osjećaj slabosti ili dijareja.
Migrena: iznenadni napadi pulzirajuće i unilateralne glavobolje. Prateći simptomi: npr. osjećaj slabosti, povraćanje, lagana osjetljivost, osjetljivost na buku. Kod nekih pacijenata, predosjećaj prethodi napadima migrene. Mogu se pojaviti bolesti optičke percepcije, ali također i motorički poremećaji. 
Psorijaza: nije kontagiozna autoimuna bolest. Glavni simptomi uključuju jasno razgraničena, crvena, područja kože koja se perutaju i svrbe.
Reumatske bolesti: sve bolesti koje zahvaćaju muskuloskeletalni sistem i koje ne uzrokuju trauma ili tumori. Mnoge reumatske bolesti uključuju poremećaj rada imunološkog sistema: tijelo se bori protiv svojeg vlastitog tkiva.
Glavobolja zbog napetosti: blaga do umjerena glavobolja. Tupa, pritiskajuća do zatežuća bol. Često počinje u vratu i polako se širi na cijelu glavu.
Alergija tip I: alergija brzog tipa; posredovana je IgE.
Alergija tip III: alergija odgođenog tipa; posredovana je IgG.

Glavobolja / migrena

Više od 70% populacije nijemaca ima česte glavobolje. Postoji više od 200 različitih tipova glavobolja, s čestom pojavom migrena i glavobolja zbog napetosti. Pojedini tipovi glavobolja se razlikuju u učestalosti pojavljivanja, trajanja i intenzitetu i/ili tipu boli (kuckajući, lupajući pritisak).
U slučaju primarne glavobolje, sama bol čini bolest, ona je uzrokovana prekomjernim pobuđivanjem stanica i / ili živaca.  Primarna glavobolja uključuje migrenu, glavobolju koja pogađa određene dijelove glave, glavobolju zbog napetosti. Liječenje se sastoji od brzog i trajnog smanjenja boli.
Sekundarna glavobolja ima druge uzroke i pojavljuje se kao prateća bolest. Mogući uzroci uključuju bez ograničenja bolest (obična hunjavica, bolest mozga, gastrointestinalna infekcija itd.), previše alkohola, nikotina, kafein ili drugi lijekovi. Hrana također može biti jedan od uzroka.
Neke osobe s migrenom imaju vrlo visoke razine IgG antitijela ukazujući na odgođeni tip III alergije na hranu. Odgovarajuća promjena prehrane koja se temelji na nalazima IgG može smanjiti simptome. 

Bolni zglobovi i reumatske bolesti

Autoimune bolesti su glavni uzroci mnogih reumatskih bolesti. Kod ovih bolesti, imunološki sustav prepoznaje vlastito tkivo tijela kao strano i bori se protiv njega.  Tkivo se upali, zglobovi i hrskavica se oštećuju. Kao rezultat, pojavljuje se deformacija zglobova, bol i oštećenja kostiju i ligamenata. Ovo rezultira jako smanjenom pokretljivosti, smanjenom neovisnosti i kvalitetom života.
Alergija na hranu tip III  može biti jedan od uzroka reumatskih bolesti. Imuni kompleksi se razvijaju jer alergija može "sjesti" na zglobove i ovdje izazvati kronične upale.

Bolesti kože

Psorijaza i atopični dermatitis (neurodermatitis) su među najčešćim kožnim bolestima u Njemačkoj.
Glavni simptomi psorijaze uključuju jasno razgraničena, crvena, područja kože koja se perutaju i svrbe. Genetički faktori, no također i drugi faktori rizika (npr. mehanički stimulativni poticaji, kronična oštećenja, lijekovi) igraju važnu ulogu u razvoju ovih bolesti.
Atopični dermatitis (neurodermatitis) je kronična, nekontagiozna kožna bolest. Tipični simptomi uključuju izraziti svrbež i crvenilo, guljenje, ponekad također i pojavu vlažnih ekcema po koži.  Predispozicija atopičnom dermatitisu vjerovatno je nasljedna. Ovisi o faktorima okoliša (npr. hrana, stres) da li će se i kada bolest pojaviti.
Ako postoji genetska predispozicija, hrana može izazvati ili pojačati alergiju tipa I posredovanu IgE antitijelima kod osoba koje imaju atopični dermatitis. Neke osobe imaju vrlo visoke razine IgG antitijela ukazujući na odgođeni tip III alergije na hranu. Stoga će biti korisno odrediti IgG antitijela s ciljem identifikacije mogućih izazivača u obliku određene hrane. Eliminacijska dijeta koja se temelji na ovim nalazima može smanjiti simptome i mora se uzeti u obzir kao dodatak terapiji za liječenje simptoma.

ADHD/koncentracija

Što je AD(H)D?

Prema trenutnim saznanjima, AD(H)D simptomatski kompleks (ADD = poremećaj pažnje, ADHD = poremećaj pažnje / hiperaktivni poremećaj) uzrokuje abnormalni metabolizam mozga gdje se nekoliko messengera (neurotransmitera) proizvode nekontrolirano ili u pogrešnim količinama.
Tipični simptomi:

  • područje prepoznavanja: gubitak koncentracije, snenost, lagano odvlačenje pažnje, otežano učenje.
  • područje socijalizacije: impulzivnost, niska tolerancija na frustracije, nedostatak motivacije.
  • područje motoričkih funkcija: hiperaktivnost, strepljenje, nespretnost kod općih i finih motoričkih pokreta, pogrešno doziranje snage.

Do sada, AD(H)D dijagnoza često se radi pomoću psiholoških upitnika, IQ testova i subjektivne kliničke impresije. Trenutna standardna terapija se sastoji od psihijatrijskih lijekova. Istina je da se povećava koncentracija uobičajenih lijekova koji se koriste – ali djelomično po cijenu ozbiljnih nuspojava.
AD(H)D je zapravo izuzetno kompleksni fenomen. Nedavna su promatranja pokazala da poremećaj ravnoteže messengera može imati različite razloge: genetske, psihosocijalne ili organske razloge.

Novi pristup

Nova dijagnostička metoda pruža liječniku detaljan uvid u moguće uzroke AD(H)D-a. Prvi se korak sastoji od testiranja metaboličke funkcije koja detektira karakteristične promjene u metaboličkim procesima. Ona razlikuje organski uzrok koji može izazvati simptome u pojedinom slučaju.
Ovisno o prepoznatoj bolesti, odmah se primjenjuje odgovarajuća terapija (npr. u slučaju gastroenteropatija) u slučaju suspektne alergije na hranu tipa III, pirolurije ili slijedi dijagnostičko laboratorijsko testiranje.
Razne vrste dijagnostika povećavaju šanse odabira idealne terapije za svako dijete. Liječnik je tada u mogućnosti poduzeti individualne potrebne mjere ovisno o činjenici je li AD(H)D uzrokovan genetskim ili psihosocijalnim bolestima, metaboličkom bolesti ili poremećajem intestinalnih funkcija ili imunoloških procesa u tijelu. 

Prekomjerna tjelesna težina

Mogući uzroci prekomjerne tjelesne težine

Prekomjerna tjelesna težina i gojaznost (debljina) mogu biti uzrokovani metaboličkim poremećajima. Kod gojaznosti je nađena, blaga, sistemska upalna aktivnost.  Jedan od uzroka je nađen u samom masnom tkivu: masne stanice oslobađaju messengere (TNF-alfa, interleukin-6, leptin) koji stimuliraju proizvodnju inflamatornih proteina u jetri. To je razlog zašto se s povećanom tjelesnom težinom razvija više upala.
Alergije na hranu tip III mogu pojačati upalne reakcije. Povećane količine IgG antitijela na specifičnu hranu mogu izazvati kronične upale. Ako IgG antitijela nastaju u povećanim količinama, TNF alfa će se otpustiti u povećanim količinama. Tvar se veže na  receptore namijenjene za inzulin te se tako narušava opskrba stanica energijom. Krvni šećer koji je prisutan u krvi se ne može ili se samo djelomično može transportirati u stanice gdje je promptno potreban. Ovo može aktivirati dva mehanizma:

1. Šećer postaje mast

Budući da šećer zaostaje u krvi, razine šećera u krvi se znatno povećavaju. Jetra pojačano transformira krvni šećer u masne kiseline koje se onda deponiraju u stanice masti. Blokada inzulinskih receptora rezultira u sve većem otpuštanju inzulina. Povećane koncentracije inzulina sprečavaju ponovnu konverziju masnih kiselina u krvni šećer.  To znači da energija pohranjena u masnim deponijima nije više dostupna tijelu.

2. Povećanje potrošnje energije

Pojedine stanice koriste manje energije. Stoga se smanjuje stanična aktivnost i stopa bazalnog metabolizma npr. količina korištenih kalorija.
Identifikacija hrane koja može izazvati upalne procese može predstavljati pozitivnu mogućnost smanjivanja upalnih procesa putem odgovarajuće promjene u prehrani.

 

Mjesta primjene

Alergije na hranu različito se manifestiraju. U slučajevima sljedećih bolesti i poremećaja mora se također uzeti u obzir alergija posredovana IgG, posebice ako nije nađen drugi uzrok:

Laboratorij

Ovdje Vam želimo detaljno pokazati kompleksne analitičke korake ImuPro testiranja: od proizvodnje podloga za testiranje do obrade Vaše krvi te detaljne ImuPro nalaze.

Proizvodnja ImuPro podloga za testiranje

Proizvođaču naših podloga za testiranje dopremaju se prazne podloge.
Obrađuje se 271 vrsta hrane i ekstrahiraju se proteini.
Ovih različitih 271 proteinskih otopina dodaje se u prazne podloge. Svaka se otopina dodaje u zasebnu jažicu na podlozi.

Ispunjene podloge se šalju u naš laboratorij. Ovdje se također testira i Vaš uzorak krvi.

U laboratoriju

Krvni serum koji sadrži IgG antitijela se obrađuje u laboratoriju i raspoređuje na podlogu za testiranje pomoću specijalnog uređaja koji postavlja malu količinu krvnog seruma u svaku jažicu.
Slijedi vrijeme reakcije od 90 minuta. Tijekom ovog perioda, IgG antitijela koja su prisutna u krvnom serumu vežu se na odgovarajuće antigene (proteine) hrane.
U našem je primjeru u serumu prisutna velika količina antitijela na svinjetinu, mala količina antitijela na pšenicu i nisu prisutna antitijela na jabuku.
Antitijela na pšenicu se vežu u jažici koja sadrži proteine pšenice. Antitijela na jabuku se ne mogu vezati jer nisu oblikom usklađena proteinima pšenice.
U sljedećem se koraku podloge ispiru, npr. tekućina (serum) se ispire s podloga. Samo antitijela koja su vezana na proteine hrane ostaju na podlozi.
Zatim se na podlogu dodaju nova antitijela: antitijela za IgG.
Posebno svojstvo ovih antitijela je da je enzim koji može stvoriti obojanu reakciju smješten na njihovom kraju.
Tijekom vremena reakcije od 90 minuta, nova se antitijela vežu na krajeve prisutnih IgG antitijela.
Podloga se ponovo ispire.
Sada se dodaje obojana otopina. Ako su prisutna antitijela, enzimi izazivaju obojanu reakciju unutar vremena od 60 minuta. Ovisno o količini antitijela u jažici, obojana reakcija će imati manji ili veći intenzitet.
Dodaje se "stop" otopina i mjeri se obojanost reakcije.
Na temelju boje reakcije određuje se količina antitijela i shodno tome jačina reakcije.
Zatim se procjenjuju rezultati, priprema se i ispisuje individualna dokumentacija nalaza.
U slučaju ImuPro300 testiranja dobit ćete mapu s kratkim nalazima, knjižicu nalaza, priručnik za pacijente i individualnu knjigu recepata.
Vaša mapa pacijenta šalje se Vašem liječniku / nemedicinskom osoblju.

Što je ImuPro?

ImuPro je inovativan test krvi koji može odrediti odgođene alergije na hranu. Opsežna analiza krvi ImuPro, prepoznaje visoke razine specifičnih IgG antitijela na određenu hranu, što predstavlja osobni imunološki profil na hranu (“ImuPro”).

ImuPro: primjena u slučaju kroničnih bolesti

Odlučujuće pitanje je: što je uzrok kroničnih bolesti i kako su one izazvane? Nakon što se pronađe odgovor na ovo pitanje bolesti se mogu kontrolirati.
Danas znamo da mnoge kronične bolesti (dijareja, vjetrovi, glavobolja, migrena, bolni zglobovi itd.) mogu izazvati upalne reakcije. Stoga je važno identificirati točan uzrok ovih upala budući da postoje brojni mogući izazivači. Posebice, ako standardnim postupcima nije prepoznat uzrok, postoji vjerojatnost da hrana može uzrokovati ove bolesti.  Ovo je moguće analizirati pomoću ImuPro testiranja.

Kako odgođene alergije na hranu uzrokuju kronične tegobe?

Zbog sklonosti pogađanja tankog crijeva (npr. stres, infekcije, lijekovi), druge neuobičajene komponente hrane mogu dospjeti u cirkulaciju. Određene dijelove ove hrane imunološki sustav prepoznaje kao “antigene”, a protiv njih se razvijaju specifična IgG antitijela. Iz njih se stvaraju imuni kompleksi koji se mogu smjestiti u različita tkiva, organe i vaskularni sustav. Imuni kompleksi se razgrađuju kroz inflamatorne reakcije. Ako se ovo uzastopno ponavlja može nastati kronični proces. ImuPro detektira u krvi specifična IgG antitijela na hranu.

ImuPro testiranja

“Modularni sistem” ImuPro100Plus pruža Vam mogućnost odabira testa koji je najprikladniji za Vas iz nekoliko varijacija testova. Možete direktno odabrati opsežno ImuPro300 testiranje ili nastaviti korak po korak, prvo birajući ImuPro100 testiranje ili ImuPro200 testiranje, te ga u slučaju potrebe produžiti s ImuPro200 testiranja na ImuPro300.

Otvorena izjava o posljednjim dostignućima

Podrijetlo velikog broja kroničnih tegoba još nije utvrđeno. Stoga se poznate terapije uglavnom temelje na liječenju simptoma. Pretpostavlja se da alergije na hranu tip III igraju važnu ulogu kod nekih kroničnih bolesti te stoga mogu pružiti interesantni i obećavajući pristup liječniku u okviru njegove / njezine samostalnosti. Raspravljalo se o ulozi hrane u razvoju takvih upalnih procesa npr. problema s kožom (atopični dermatitis, svrbež, psorijaza, urtikarija) ili gastro-intestinalnih bolesti (dijareja, flatulencije, začep, bolovi, iritabilna crijeva). 
Ove moguće poveznice, međutim su još uvijek tema rasprave između znanstvenika.
Liječnici i pacijenti navode impresivne rezultate u velikom broju istraživanja. Aplikacijske studije uspješno su sistematski dokumentirale uspješne navode više od 300 liječnika te također od više od 3 000 pacijenata.
Liječnička istraživanja slučajeva i aplikacijske studije nisu međutim prihvaćena kao znanstveni dokaz ortodoksne medicine i suda budući da ne postoje kliničke dvostruko slijepe studije koje eliminiraju placebo efekt. One još uvijek mogu predstavljati interesantan terapijski pristup. Na kraju, liječnik može slobodno odabrati da li će uzeti u obzir ovaj terapijski pristup kao moguću opciju liječenja u pojedinom slučaju na temelju broja pozitivnih istraživanja slučajeva i aplikacijskih studija.
Kao u mnogo inovativnih načina liječenja, pacijenti i liječnici moraju odlučiti kod pojedinog slučaja da li metodu smatraju pouzdanom i da li žele isprobati novo, potencijalno uspješno liječenje.
Dobar liječnik istražit će sve moguće uzroke bolesti kod pacijenta prije izvođenja ImuPro testa. Ako nakon ovog razgovora, liječnik smatra da određena hrana uzrokuje tegobe ili utječe na zdravlje, ImuPro testiranje može ponuditi važnu dijagnostičku potporu s ciljem pronalaska odgovora na ovo pitanje.

 

 

 



E-mail: info@poliklinika-stela.hr

 

 

 

Pretrage


Uz stručno osoblje, najmodernije uređaje za analizu i laboratorijske pretrage, te ugodan ambijent, pacijentima je omogućeno da na najkvalitetniji način vode brigu o svojem zdravlju. Sve na jednom mjestu, bez nepotrebne birokracije, te nizom drugih pogodnosti prilagodili smo se potrebama i mogućnostima pacijenata.


saznajte više...

 


 

 

 

Copyright 2006 - 2012 © Poliklinika Stela
All rights reserved.
Web Design and Hosting by BSV Informatika d.o.o.



Mogućnost plaćanja u 6 rata

 

 

 

 

 

 

 


P
O
L
I
K
L
I
N
I
K
A

S
T
E
L
A